~My LiFe~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, October 26, 2010

ada gunting dlm lipatan...

pEnDaPaT?: 
lama da x jenguk blog...
sepi membisu....sb kebuntuan idea...
mesti ramai(ramai ke?) yg menanti kepulanganku..
hurm..kali nieh nk citer pasal seorg kwn...
sgt sedih hari nie biler dpt taw..
org yg baik dgn kiter adalah musuh dlm selimut...
hurm...kdg2 dlm otak nieh terpikir pon benda 2..
kenapa manusia perlu kejam sebegini rupa...
sanggup hilang kwn demi "NAMA"?
demi pujian???snggp fitnah memfitnah????
aduhai..nie la die bangsa "MELAYU"..
beragama "ISLAM"...sgt memalukan...
sanggup tgk bangsa sendiri jatuh!...
bkn aper...cerita nk di ceritakan nieh
berkait rapat dgn seorg member yg sgt rapat...
teman sepejabat...seunit...
mmg baik dgn die..slalu citer mslh kat die....
dlm pd masa yg sama..die nieh baik dgn bos lame aku...
bos yg x puas hati dgn aku..mcm2 die fitnah aku dekat bos lame aku....
smpai tercampak la aku kat unit fail nieh...
nk dijadikan citer..bos aku br je pencen...so bos lame aku nieh bley plak
ganti tempat die....mmg nahas la aku gamaknye....
mula2 aku da nmpk yg die mencari salah aku....
dah agak dah...x payah citer la...mmg die benci sgt dekat aku nieh....
yg aku nk citer nieh..pasal seorg kwn yg bernama "CHI"..
td..ada hamba Allah nieh dtg kat aku..die ckp..hati2....sbb ada org nk jatuhkan aku..
pikir punya pikir..tetiba aku da nmpk sape...rupernya2 org yg sgt aku pecaya...
Ya Allah..tergamak die kn....

disebabkn ketidakpuasan..aku cr org2 yg dulu penah keje same dgn die....
dan aku mendapat jawapan yg sgt same yg terjadi kat aku...
sedih bukan kepalang..snggupkn....demi nama...nk bg org nmpk die wat keje...die snggup tikam kwn die dr blkg....snggup diekn....hurm...
mcm maner la aku nk berdepan dgn manusia yg mcm 2....
x sanggup...

atas nasihat kwn2....mulai esok!!!
aku x kire..aku akan wat bodo n wat keje aku je....lantak la...
ko nk terasa ke ape ke...
sungguh aku x ngaku ada kwn mcm 2...
nasihat org reti...tp perangai mcm....lu pikir la sendiri...
















kene berhati2 memilih kwn...

No comments: